miercuri, 25 iunie 2008

Femeile, mai atente la obiceiurile de igienă a mâinilor decât bărbaţii

Spălarea mâinilor este cea mai importantă măsură de prevenire şi răspândire a unor infecţii



Un studiu de cercetare efectuat în Statele Unite ale Americii şi citat de Paper Plus, relevă faptul că 90% dintre femei se spală pe mâini după ce folosesc toaletele publice, în timp ce doar 75% dintre bărbaţi iau în considerare acest obicei de igienă a mâinilor. Studiul a avut în vedere 6.336 de subiecţi din Atlanta, Chicago, New York şi San Francisco.



A doua parte a cercetării citate de Paper Plus, efectuate prin telefon pe un eşantion de 1.103 persoane, a demonstrat faptul că 97% dintre femei şi 96% dintre bărbaţi se spală întotdeauna pe mâini după utilizarea unei toalete publice. Majoritatea subiecţilor chestionaţi au declarat că sunt atenţi la obiceiurile de igienă a mâinilor după ce folosesc o toaletă publică (91%), toaleta personală (83%) şi înainte de a servi masa (77%). S-au înregistrat procente mai scăzute atunci când respondenţii au fost întrebaţi dacă se spală pe mâini după ce intră în contact cu animale (42%), cu bani (21%) şi după ce strănută sau tuşesc (32%).



„Cu toate că România nu se află pe un loc fruntaş în privinţa consumului de săpun şi detergent în Europa, consider că această situaţie poate fi schimbată prin creşterea gradului de informare a populaţiei şi de conştientizare a pericolelor pe care activităţile cotidiene le pot produce în lipsa obiceiurilor de igienă. Dacă este să privim această problemă la nivel global, statisticile demonstrează că şi Statele Unite se confruntă cu procente mai mult sau mai puţin scăzute cu privire la respectarea obiceiurilor de igienă a mâinilor. Oamenii trebuie să înţeleagă importanţa spălării mâinilor şi transformarea acestei recomandări într-un act de rutină, pentru a evita contactarea unor afecţiuni grave de sănătate. Paper Plus nu este doar unul dintre liderii pieţei soluţiilor profesionale de igienă din România, ci, mai ales, o companie care militează pentru respectarea cât mai corectă a obiceiurilor de igienă a mâinilor”, declară Marian Ivan, General Manager Paper Plus.



Compania Paper Plus este prezentă pe piaţa românească cu cea mai variată gamă de produse AfH precum role de hârtie, prosoape de hârtie, şerveţele, dispensere şi suporturi industriale pentru hârtie. Materia primă utilizată de companie pentru fabricarea produselor sale nu provine din tăierea copacilor, ci este o hârtie reciclată, ceea ce permite companiei să se alinieze standardelor ecologice internaţionale

2 comentarii:

  1. Poate ca ar fi mai ecologic sa folosim uscatoarele de maini decat prosoapele de hartie in toaletele publice. Iar studiul facut in America nu mi se pare relevant pentru comportamentul romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam toate studiile se fac in America,nu avem ce sa facem... americanii sunt dispusi sa finanteze fel si fel de studii.
    Insa nici uscatorul nu poate fi chiar o solutie, deoarece consumam curent electric...:-)

    RăspundețiȘtergere